DSC071129  вересня 2016 року спільний Проект Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) провів Медіа-день зі сталого місцевого розвитку для представників обласних та міських ЗМІ  Київської, Чернігівської, Житомирської та Полтавської областей.

Учасників заходу привітали Міжнародний менеджер проекту Хендрік ван Зіл та Виконуючий обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе, наголосивши на важливості мобілізації громад у малих містах, децентралізації в Україні і ролі медіа у підвищенні обізнаності людей про самоорганізацію міських громад. Медіа-день Проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» було присвячено процесу та результатам мобілізації громад у малих містах України. Тематикою Медіа-дня стала співпраця міської влади та громад у реалізації спільних ініціатив для покращення умов життя людей на прикладі малих міст Київщини, Чернігівщини, Житомирщини та Полтавщини.

Під час Медіа-дня були представлені останні досягнення та результати Компоненту з розвитку міст Проекту ЄС / ПРООН МРГ щодо надання допомоги громадам багатоквартирних будинків у створенні ОСББ, розвитку вже існуючих об’єднань, підготовці планів розвитку та отриманні грантів для реалізації власних мікро-проектів. У рамках заходу був також проведений Медіа-тренінг щодо способів, підходів та важливості висвітлення в ЗМІ тематики місцевого розвитку та підвищення обізнаності населення через медіа щодо розвитку ОСББ.

Проект «Місцевий розвиток,  орієнтований на громаду» (МРГ) працює в усіх областях України з 2008 року. Третя фаза Проекту ЄС \ ПРООН МРГ впроваджується протягом 2014-2017 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро).  Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив у селах та містах України. Завдяки  покращенню  соціальної  інфраструктури підвищився рівень життя 5.6 млн. людей у понад 2000 сіл. Було реалізовано понад 3,700 місцевих ініціатив. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям громадян, обласної/районної/місцевої влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73