IMG 400028 березня 2016 р у місті Прилуки в рамках спільного Проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) відбувся інформаційно-навчальний семінар для представників структурних підрозділів міської ради,  співвласників багатоквартирних будинків, представників ОСББ, активістів ініціативних груп, які планують створити ОСББ.

Тема семінару - «Правові аспекти створення та діяльності ОСББ, утримання спільного майна співвласників багатоквартирного будинку, підвищення його енергоефективності».

Огляд законодавства, що регулює створення й діяльність ОСББ, розуміння майнових прав, обов'язків і відносин між власниками приміщень в багатоквартирному будинку, функції органів управління ОСББ, складові та розрахунок витрат на утримання спільного майна, заходи з підвищення енергоефективності, інші важливі аспекти діяльності ОСББ, - усі ці питання висвітлював експерт МРГ Леонід Туловський, а також ділився практичними навичками щодо розрахунку кількості персоналу, необхідного для утримання будинку, прибудинкової території, визначення посадових обов’язків та обсягів роботи, способи наймання персоналу, складання кошторису.

Така інформація, досвід та знання є дуже актуальними на сьогоднішній день і мають неабиякий попит у співвласників багатоквартирних будинків, і не тільки в місті Прилуки. Це пояснюється останніми змінами в чинному законодавстві, що стосуються створення та діяльності ОСББ, а також способу прийняття рішень щодо управління спільною власністю в багатоквартирному будинку. Сприяти становленню «ефективного власника житла», впровадженню методів раціонального управління та обслуговування багатоквартирних житлових будинків – це одне із пріоритетних завдань, що виконує Проект МРГ з початку реалізації третьої фази його впровадження, яка розпочалася восени 2014 року. Це ще одне свідчення, що Проект МРГ дуже своєчасно реагує на  зміни і завжди приходить на допомогу активним громадам, що хочуть покращити своє життя.

Член Координаційної ради, що сприяє підтримці ініціатив ОСББ у м. Прилуки, співвласник багатоквартирного будинку, в якому ще з 1997 року успішно функціонує ОСББ «Діамант 19», пан Віктор Горбаченко дав високу оцінку цьому заходу: «Я брав участь у багатьох подібних заходах, але можу сказати, що пан Леонід Туловський, на мою думку, надає інформацію надзвичайно професійно. Особливо корисними для всіх слухачів було висвітлення проблемних та практичних  питань, з якими об’єднання співвласників багатоквартирних будинків стикаються дуже часто в своїй діяльності. Це дуже гарна допомога всім, хто сьогодні мав можливість отримати ці знання та інформаційні матеріали».

 

IMG 4046

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73