DSC0469 fb30-31 березня в Івано-Франківську відбувся Національний круглий стіл «Розумні міста та електронне урядування», на якому були присутні представники Європейського Союзу, Програми розвитку ООН в Україні, Європейської економічної комісії ООН, Міністерства регіонального розвитку, Державного агентства з питань електронного врядування України та українські муніципалітети. Учасники обговорили нові можливості для подальшого розвитку «розумних міст» України крізь призму реформи децентралізації.

«Як ПРООН, ми віримо, що такі «розумні» рішення для Івано-Франківська та для інших міст України приведуть усіх нас до потужного прогресу. Посилення інформаційних та комунікаційних технологій сьогодні дає більше можливостей допомогти людям. Децентралізація та демократичний, відкритий доступ до систем даних та послуг – ці речі взаємопов’язані і мають наразі особливе відношення й до України», зазначив під час офіційного відкриття конференції  Директор ПРООН в Україні Янтомас Хіємстра.

«Ми раді, що такий захід в Івано-Франківську охоплює усю тематику «розумних» міст та електронного врядування. Це дасть можливість усім нам глибше усвідомити потреби малих міст сьогодні», підкреслила Перший радник та Керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Делегації ЄС в Україні Хуана Мера Кабейо.

Міський голова міста Івано-Франківська Руслан Марцінків висловив надію на те, що практика впровадження електронного врядування буде успішно реалізована в українських містах. «Ми раді, що наше місто має змогу поділитися власним досвідом із впровадження інноваційних технологій», зазначив мер під час своєї промови. 

Національний круглий стіл було організовано за підтримки спільного Проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ).  Під час заходу керівники українських міст поділилися власним досвідом щодо введення системи електронного врядування, упровадження нових технологій для підвищення прозорості міста та якості життя мешканців, покращенні співпраці між громадянами країни та її урядами.

Учасники конференції проаналізували приклади розробки стратегій розумних – смарт міст по всьому світу та обговорили можливості впровадження такої концепції у малих містах України.  У день напередодні гості заходу також відвідали комунальні об’єкти Івано-Франківської міської ради, які діють за принципами «розумних міст», як то енергоефективність, система роздільного сортування сміття тощо.

У рамках  круглого столу Проект МРГ представив свої подальші плани щодо підтримки ініціатив у сфері інноваційного врядування на муніципальному рівні.  Даний компонент Проекту охоплює два основних «розумних рішення» - прозорість та підзвітність в місцевих державних закладах та надання послуг за принципами електронного врядування.

 

3 DSC0449 fb

2 DSC0445 fb CROP

1 DSC0488 fb MAIN

 DSC0528 fb

 DSC0434 fb

 DSC0389 fb

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73