DSCN0039 web main-CROP22 березня 2016 г. за навчальним візитом Україну відвідав постійний представник ПРООН в Білорусі пан Санака Самарасінха. Під час цього візиту він відвідав с. Селище Київської області та зустрівся з місцевою громадою, що успішно реалізувала декілька мікропроектів за сприяння спільного проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ).

Зокрема, відбулася зустріч з представниками місцевої громадської  організації «Віра - 1». Її голова Тетяна Цвілій розповіла присутнім про те, як їхня громада робила перші кроки до самоорганізації, згуртування, спільного планування заходів та визначення пріоритетів. Представник ГО Віктор Дудка розповів про реалізацію мікропроекту зі встановлення вуличного освітлення на основі інноваційних енергоефективних заходів (використання відновлювальної енергії). Другим проектом ГО у Селищі став капітальний ремонт сільської школи із заміною вікон на енергозберігаючі.

Пан Самарасінх на власні очі побачив результати цих проектів громади, відвідавши місцеву школу і ФАП, пройшовшись по вулиці, що освітлюється за допомогою інноваційних енергоефективних ліхтарів. По результатам зустрічей та презентацій він зауважив, що ремонт окремих інфраструктурних об’єктів має безперечні переваги, проте не менш важлива системна й ефективна співпраця між громадою та місцевою владою задля поліпшення життя громад.

 

DSCN0071 web

DSCN0060 web

DSCN0051 web

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73