DSC0884За підтримки спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) 21 грудня в Києві відбувся Форум місцевого самоврядування на тему «Нові можливості для спроможності громад». Форум проводиться задля того, щоб надати практичну допомогу нещодавно створеним об’єднаним територіальним громадам у організаційному розвитку, ефективному здійсненні їхніх повноважень та розвитку територій. Проект МРГ розпочав програму Форуму, на відкритті якого виступили спеціаліст з моніторингу та зв’язків із громадськістю Проекту МРГ Світлана Слабінська, Голова ВАССР Микола Фурсенко, Надзвичайний та повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, народні депутати України Ганна Гопко та Юрій Дерев’янко.

На відкритті Форуму було презентовано Проект МРГ та кращий досвід розвитку громад за підтримки цього проекту. Зокрема, успішним досвідом впровадження Проекту у своїх регіонах поділилися партнери МРГ – Вікторія Чернікова з Донецької області та Юрій Шило із Запорізької області. Важливою подією Форуму стала також презентація результатів реалізованого в рамках МРГ проекту «Портал з управління знаннями» (Knowledge Portal), що пропонує інструменти для поширення методології та досвіду реалізації проектів розвитку.

Учасники Форуму також мали змогу обговорити різноманітні аспекти розвитку об’єднаних громад та шляхи розв’язання існуючих проблем. Відбулися панельні дискусії по таким темам як зміни в місцевому самоврядуванні, діяльність центрів надання адміністративних послуг, питання соціального захисту та охорони здоров’я.

У рамках Форуму також відбулася тематична виставка «Економічний розвиток об’єднаних громад: можливості для посилення спроможності».

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73