P1010393 4-5 грудня в рамках співпраці із спільним проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»  (МРГ) відбувся візит представників луганських ВНЗ ЛНУ імені Тараса Шевченка і СНУ імені Володимира Даля, а також Луганської облдержадміністрації до Запорізького національного університету. В ході зустрічі представники університету ознайомили присутніх з принципами діяльності Запорізького Центру сталого розвитку.

Інна Дударева, керівник Наукового ресурсного Центру зі сталого розвитку ЗНУ,  розповіла про діяльність ресурсних центрів зі сталого розвитку у Запоріжжі. Вона IMG 0422зазначила, що наразі існує 8 спеціалізованих центрів зі сталого розвитку, один з яких діє на базі Запорізького національного університету. Завдяки підтримці координаторів проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», студенти факультету соціології мають змогу вести як активну дослідницьку роботу у галузі проблем сталого розвитку, так і практичну діяльність на базі місцевих громад Запорізької області. Крім того, на факультеті соціології викладається курс «Сталий розвиток суспільства» та діє програма з енергоефективності.

IMG 0129В процесі обговорення були продемонстровані ігрові методи навчання у викладанні дисципліни сталого розвитку. Також були представлені результати проведення соціологічного дослідження в Запорізькій області в рамках Проекту МРГ. Учасниками зустрічі були також студенти ЗНУ. Вони розповіли про результати досвіду роботи у літній школі сталого розвитку, ігрових технологій навчання, та проінформували щодо використання дебатних технологій в процесі навчання.

Наприкінці зустрічі делегація Луганської області відвідала Ресурсний Центр зі Сталого розвитку Запорізького національного Університету, а Інна Дударева зробила подарунок у вигляді таблички для майбутнього Ресурсного Центру Сталого розвитку Луганської області.

Зустріч пройшла у дуже дружній атмосфері, представники Луганської області отримали натхнення для власного розвитку у рамках Проекту МРГ та створення ресурсного центру. «Досвід роботи в Запоріжжі дуже вражає. Звичайно його необхідно переймати та адаптувати до особливостей Луганської області та особливостей регіонального проекту і центру», - каже Руслан Галгаш, представник СНУ імені Володимира Даля.

 

 

 

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73