IMG 9936Спільний Проект Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) в партнерстві з місцевою, районною, обласною владою 5-6 листопада провів Медіа-день у Вінниці зі сталого місцевого розвитку та економічного розвитку сільських територій для представників ЗМІ Хмельницької, Тернопільської та Вінницької областей. Саме ці області брали участь у пілотуванні економічного компоненту під час другої фази проекту, та продовжують підтримувати економічні ініціативи громад у рамках МРГ-3. Медіа-захід тривав два дні поспіль та включав Медіа-тренінг і секцію «Історія Успіху громади» з подальшим прес-туром та особистим знайомством журналістів з усіма її героями.IMG 9954

Під час першої частини Медіа-дня у місті Вінниця до уваги ЗМІ були представлені всі сторони, що беруть участь у виконанні спільних місцевих ініціатив з єдиною метою – покращення життя людей. Це – і представники Проекту на місцях, і партнери у місцевій, районній та обласній владі, й керівники прес-служб облрад та облдержадміністрацій, і лідери організацій громад, і професійні медіа-постійні партнери МРГ.  Упродовж усього Медіа-дня організатори підкреслювали важливу роль медіа у поширенні позитивного досвіду МРГ, у висвітленні успішного розвитку громад, ролі місцевих лідерів, у підвищенні рівня обізнаності громадськості саме через ЗМІ.

IMG 0008Під час Медіа-дня був проведений спеціальний Медіа-тренінг щодо способів, підходів та важливості висвітлення в ЗМІ теми сталого соціально-економічного розвитку, підвищення обізнаності населення в сфері енергоефективності та підходу місцевого розвитку, орієнтованого на громаду. Перший секретар Національної Спілки журналістів України Сергій Томіленко розповів журналістам, як висвітлювати тематику сталого розвитку та уникати поширених помилок. Тренер також проаналізував вже існуючі публікації про місцевий розвиток на предмет дотримання журналістських стандартів.

Основною метою Медіа-дня МРГ є формування проектного медіа-пулу та налагодження постійного «інформаційного каналу» зі ЗМІ з метою передачі найкращих практик про місцевий розвиток та методологію Проекту.

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73