3456

8 липня представники високого рівня ЄС та ПРООН відвідали Донецьку область з метою кращої оцінки термінових потреб та планування подальших кроків щодо покращення рівня життя людей, постраждавших від конфлікту у східній Україні.

До складу делегації входили керівник програми співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, Координатор проекту Представництва ЄС радник Хельга Пендер, Директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, Старший програмний менеджер ПРООН Оксана Реміга та радник ПРООН з питань демократичного управління та місцевого розвитку Маркус Бранд разом з спеціалістами ПРООН.
1234

Делегація зустрілася з представниками влади Донецької області, органами правоохоронного,  житлового та комунального секторів, а також місцевими громадськими організаціями для того щоб дізнатися їх точку зору стосовно ситуації в регіоні та їх першочергові потреби.

ПРООН та Донецька Обласна Адміністрація підписали Меморандум про взаєморозуміння, який визначає райони для підтримки ПРООН у регіоні.

8 липня делегація відвідала декілька соціальних будівель відремонтованих партнерським проектом ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) у Донецькій області, включаючи притулок для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з особливими потребами у Слов’янську, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Універсал» села Олександро-Калинове та дитячий садок у селі Яблунівка.

«Як основний донор у цій країні, ЄС продовжує задовольняти невідкладні потреби ВПО в Україні. Цей візит був надзвичайно ефективним для нас для кращого розуміння того, що є поточними невідкладними потребами у Донецькій області. ЄС продовжує підтримувати пов’язані проекти з нашими партнерами по всій країні разом з постійною гуманітарною підтримкою», зауважив Беренд де Гроот відвідуючи Слов’янськ та Краматорськ.

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73