IMG 7307

Протягом 6-7 липня представники високого рівня ЄС та ПРООН відвідали Луганську та Харківську області з метою кращої оцінки термінових потреб та планування подальших кроків щодо покращення рівня життя людей, постраждавших від конфлікту у східній Україні.

До складу делегації входили керівник програми співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, Координатор проекту Представництва ЄС радник Хельга Пендер, Директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, Старший програмний менеджер ПРООН Оксана Реміга та радник ПРООН з питань демократичного управління та місцевого розвитку Маркус Бранд разом з спеціалістами ПРООН.
 DSC0426

Делегація зустрілася з представниками влади Луганської області, органами правоохоронного,  житлового та комунального секторів, а також місцевими громадськими організаціями для того щоб дізнатися їх точку зору стосовно ситуації в регіоні та їх першочергові потреби.

ПРООН та Луганська Обласна Адміністрація підписали Меморандум про взаєморозуміння, який визначає райони для підтримки ПРООН у регіоні.

IMG 71926 липня делегація відвідала декілька соціальних будівель відремонтованих партнерським проектом ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) у Харківській області, включаючи центр для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з особливими потребами у селі Хорошево. 7 липня представники ЄС та ПРООН відвідали учасників проекту в Луганській області, включаючи центр соціального обслуговування для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) «Мрія» в місті Кремінна, місцевий пункт здоров’я в селі Єпіфанівка та дитячий садок для ВПО у Сєвєродонецьку. Група також відвідала лікарню у Рубіжному, відремонтовану ПРООН за фінансування японського уряду, та Cхідноукраїнський національний університет імені Володимира Даля у Сєвєродонецьку, де було працевлаштовано ряд внутрішньо переміщених осіб за підтримки ПРООН та Японії.

 «Створення цього реабілітаційного центру для внутрішньо переміщених осіб з особливими потребами є дуже надихаючим і вже зараз ми бачимо, що вони живуть у підходящих умовах. За підтримки ЄС ми вирішуємо невідкладні проблеми внутрішньо переміщених осіб», зазначив Беренд де Гроот відвідуючи Хорошево у Харківській області.

 «Конфлікт на сході України змусив більш ніж два мільйони людей покинути власні домівки, а також зруйнував інфраструктуру, економіку та засоби для існування для тисяч громад. Підтримка відновлення та укріплення миру в районах постраждавши від конфлікту, зокрема для ВПО та приймаючих їх громад – є одними з найбільш пріоритетних для ПРООН в Україні. Існує невідкладна потреба у систематичній відповіді на потреби усіх людей і громад, що знаходяться у постраждалих від конфлікту районах, яка значно виходить за межі лише поставки гуманітарної допомоги», - відмічає Директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, - «ПРООН у партнерстві з ЄС, Японією та іншими допомагають відновити соціальну та економічну інфраструктуру і дієвість місцевої влади у східній Україні; створити робочі місця, стимулювати підприємництво серед ВПО та приймаючих громад; сприяти миру та узгодженню всередині та між різними громадами постраждалими від конфлікту».

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73