56050Майбутні маленькі мешканці урочисто перерізали стрічку на вході до свого нового тимчасового притулку на Харківщині - відремонтованого приміщення дитячої спортивної школи в Балаклії. По завершенні першого етапу реконструкції будівлі  за спільного сприяння Проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) та місцевої влади тут житимуть близько 60 внутрішньо переміщених осіб  з Донецької та Луганської областей, разом із дітьми.  Загальний бюджет мікропроекту становить понад 450 тисяч грн. DSC0093 cr

Родини переселенців розмістяться на першому поверсі приміщення Балаклійської школи. Після ремонту в будівлі створені необхідні для людей побутові умови. Встановлено нові двері, нові твердопаливні котли, замінено вікна, відремонтовано систему опалення, обладнано частину кімнат та санвузли, кімнати для приготування їжі, в деяких місцях пофарбовано підлогу.

В офіційному відкритті відбудованої школи в Балаклії взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, голова Балаклійської районної державної адміністрації Степан Масельський.

 DSC0096 cr«Приємно, що завдяки спільним зусиллям Проекту ЄС / ПРООН МРГ та органів влади на всіх рівнях сьогодні ми можемо забезпечити дах над головою тим людям, які цього найбільше потребують. Спільно ми зробимо все можливе, аби полегшити перебування переселенців на території Харківської області, адже багато хто з них навіть не мав можливості взяти чогось із своїх власних будинків», зазначила під час відкриття заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

За словами першого заступника голови Харківської обласної ради Олени Олешко, «за короткий період часу спільно влада, Проект МРГ та громадськість реалізували даний проект із душею та теплом у серці, адже кожен усвідомлював, що повинен зробити в цій ситуації для людей усе від нього залежне».

Незадовго до офіційного відкриття об’єкт Проекту ЄС / ПРООН МРГ у Балаклії відвідав Координатор системи ООН в Україні та Постійний Представник ПРООН в Україні Ніл Вокер. Під час зустрічі з переселенцями в Балаклії Ніл Вокер підкреслив важливість партнерства донорів, місцевої влади та місцевих громад у нелегких для країни умовах. DSC0097 cr

Окрім ремонту ДЮСШ в місті Балаклея, Проект ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» реалізовує ще один проект на Харківщині – у селі Хорошеве Харківського району для проживання внутрішніх переміщених осіб з особливими потребами (інвалідів та інвалідів на візках). У геріатричному пансіонаті для людей похилого віку будуть замінені двері, облаштовані коридори та додаткові санвузли, для осіб з особливими потребами  будуть встановлені спеціальні поручні в коридорах, ліфтових майданчиках, актових залах, влаштовуватимуться пандуси на переходах та спеціальні підйомники у ванних кімнатах.

56094«Підтримка внутрішніх переміщених осіб та відновлення соціальної інфраструктури сьогодні є одним із пріоритетів. Проект МРГ сприяє сталому місцевому розвитку для покращення умов життя українських громадян. У цій ситуації ми готові підтримати людей у їхніх нагальних потребах. У розв’язанні нинішніх проблем громади відіграють суттєву роль», підкреслює Міжнародний менеджер Проекту МРГ Хендрік ван Зіл.

Проект МРГ у партнерстві з місцевою владою підтримує по два мікропроекти щодо відновлення соціальної інфраструктури для створення нормальних умов проживання ВПО в 7 областях - Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Донецькій та Луганській  - на загальну суму близько півмільйона доларів (понад 12 млн. грн.).

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73