IMG 0145crСьогодні через небезпечну ситуацію в зоні конфлікту чимало постраждалих внутрішньо переміщених осіб (ВПО) шукають притулку в сусідніх областях. Кількість таких людей з кожним днем невпинно зростає. Для надання допомоги переселенцям ПРООН спільно з Європейським Союзом підтримав ряд мікропроектів у тих регіонах, що приймають людей зі сходу.IMG 0184cr

Завдяки спільним зусиллям Проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ), місцевої влади та організацій громад створюються всі необхідні умови для благоустрою найбільш нужденних ВПО: матерів із дітьми, людей похилого віку та осіб з обмеженими можливостями. Так, у Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Донецькій та Луганській областях проект підтримав по два мікропроекти на загальну суму понад 12 млн. грн.

У Донецькій області Проект ЄС / ПРООН МРГ реалізує одразу два мікропроекти щодо створення сприятливих житлових умов для ВПО – в Краматорську (Донбаський міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів) та Слов’янську (приміщення санаторію «Слов’янський»).

IMG 0191crОдин із таких об’єктів МРГ в місті Краматорську сьогодні відвідав Координатор системи ООН в Україні та Постійний Представник ПРООН в Україні Ніл Вокер. У місті в приміщенні Донбаського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів Проект ЄС / ПРООН створює умови для розміщення ВПО. У 5-титиповерховій будівлі буде відремонтовано систему гарячого водопостачання, частину номерів та санвузлів, ганок а також встановлено ліфт.

«Сьогодні для нас важливим є співпраця з новими партнерами та організаціями, які зможуть розвивати Україну в цей нелегкий час. Одним із пріоритетів та завдань ООН є надання всілякої підтримки Україні для її стабільності та розвитку. Нині ми повинні швидко реагувати на всі процеси та події, зокрема, на Донбасі, шукати нові шляхи, як оперативно надавати гуманітарну допомогу. Велику роль у розв’язанні таких проблем відіграють громади», підкреслив пан Вокер під час свого візиту.IMG 0201cr

Ніл Вокер, зокрема, взяв участь у круглому столі, ознайомився з приміщенням та процесом впровадження проекту, особисто поспілкувався з переселенцями, які проживають нині в Центрі, й навіть скуштував випічку, приготовлену мешканцями Центру спеціально для нього.

У свою чергу, люди, що проживають у Центрі, подякували ПРООН за надання допомоги та підкреслили, що така підтримка сьогодні для них є дуже важлива. Мешканці будівлі висловили сподівання на те, що по завершенні ремонтних робіт їхнє життя зміниться на краще.

По завершенні ремонтних робіт понад 200 людей розмістять у приміщенні Центру. Загальна вартість мікропроекту – понад 800 тисяч грн. Загалом спільний Проект ЄС \ ПРООН надає підтримку Донецькій області з березня 2009 року.

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73