IMG 3413Третя фаза спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) була представлена в Луганській області 9 жовтня 2014 року. Презентація відбулась під час регіонального семінару та зустрічі донорів у місті Сєвєродонецьку.

На офіційному відкритті третьої фази Проекту МРГ були присутні Ініта Пауловича, Заступник Постійного Представника Програми розвитку ООН в Україні, Олена Рудіч -  спеціаліст з розвитку громад Проекту ЄС \ ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, керівництво Луганської обласної державної адміністрації, керівники районних державних адміністрацій та рад, а також керівники міських та селищних рад.IMG 3437

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішник у вітальному слові звернула увагу на необхідність будь-якої допомоги сьогодні для Луганської області та подякувала за можливість узяти участь  у третій фазі Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

 «Сьогодні Луганська і Донецька області знаходяться в центрі уваги всього світу. Військові дії завдали величезної шкоди економіці, зруйнована соціальна інфраструктура, страждають люди. Наближається зима, що надає проблемам регіону особливої гостроти.  Ситуація в Україні вимагає консолідованих зусиль і згуртованих дій держави, місцевих органів влади, представників недержавного сектору. Завданням ПРООН у всьому світі є створення мережі людей усіх соціальних верств для побудови націй, які могли б протистояти кризам і забезпечувати сталий розвиток для покращення життя кожного», зазначила під час семінару Ініта Пауловича.

Пані Ініта Пауловіча також підкреслила, що співпраця з Луганською областю завжди була результативною та пропонувала моделі вирішення непростих питань і для інших областей України. Спільними зусиллями ПРООН, органів місцевої влади, а також приватних інвесторів вперше в Україні був реалізований унікальний і єдиний у своєму роді проект «Збір та утилізація метану з полігону твердих побутових відходів (ТПВ) у м Олександрівськ Луганської області». На жаль, полігон постраждав під час проведення бойових дій. Проекти «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та «Програма сталого розвитку Луганської області», Програма Малих грантів Глобального екологічного фонду (ПМГ ГЕФ) допомогли досягти прекрасних результатів і продемонстрували приклад іншим областям.

IMG 3447Під час представлення Третьої фази Проекту в Луганській області було оголошено про початок конкурсного відбору районів на участь у проекті. Наразі райони матимуть змогу подати заявки на участь до 25 жовтня нинішнього року. Після цього конкурсна комісія визначить 8 районів-переможців на Луганщині. Форму заявок можна завантажити за посиланням: http://www.cba.org.ua/three/ua/news/announcements/2616-application-form-for-rayons-for-partnership-with-cba.

На регіональному семінарі було представлено План дій щодо впровадження Проекту в області, а також щодо підготовки області до зими.

Процес впровадження першої фази Проекту МРГ в Луганській області розпочався в грудні 2007 року. Згодом  в Луганській області успішно розпочалася друга фаза Проекту в липні 2011 року.     Протягом двох фаз Проекту МРГ усього 68705 чоловіків, жінок та дітей Луганської області покращили умови свого життя через реалізацію мікропроектів щодо відновлення 28 дитячих садків,  шкіл та центру розвитку громади, 6 медичних пунктів та амбулаторій, 30 реконструйованих водогонів,  24  об’єктів енергозберігаючого вуличного освітлення з них 7 -  з використанням відновлювальних джерел енергії, також  придбано 7  шкільних автобусів.  Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.

Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014  - 2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро).  Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні.

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73