227 125 Custom

 На Полтавщині було успішно представлено Третю фазу спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Презентація відбулася 9 жовтня 2014 року під час регіонального семінару за участі виконуючого обов’язки голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради Володимира Марченка, голови облдержадміністрації Віктора Бугайчука, Старшого програмного менеджера ПРООН в Україні Оксани Реміги, спеціаліста з розвитку громад  Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Олени Рудіч, керівництва обласної державної адміністрації та обласної ради, керівників районних державних адміністрацій та рад, керівників міських та сільських рад.

GEDC1034r

Захід зібрав разом представників обласних  та місцевих органів влади, громадського та приватного секторів та медіа для обговорення подальшої співпраці щодо сприяння сталому місцевому розвитку задля покращення умов життя людей в Полтавській області.

«Завдяки співпраці з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», набутому досвіду, ми змогли заснувати обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, який на сьогодні користується великою популярністю серед громад. Це європейський підхід, коли громадяни самі визначають коло важливих питань, які потрібно вирішити, залучають необхідні фінансові ресурси та контролюють їхнє використання» - наголосив виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко.

На думку голови облдержадміністрації Віктора Бугайчука «Це дуже цікавий проект, реалізація якого допоможе нам зекономити у сфері теплоенергетики. Так, за рахунок отриманих коштів ми зможемо утеплити лікарні, школи, дитячі садки».

Під час регіонального семінару керівництво Полтавської  області підписало тристоронню Угоду про співпрацю між Полтавською обласною державною адміністрацією, Полтавською обласною радою та ПРООН. Основною метою є готовність місцевих громад та місцевої влади до повномасштабного впровадження підходу до розвитку, орієнтованого на громаду. У рамках підписаної угоди на наступні чотири роки на конкурсній основі буде відібрано вісім районів області на участь у проекті. Форму заявок можна завантажити за посиланням: http://www.cba.org.ua/three/ua/news/announcements/2616-application-form-for-rayons-for-partnership-with-cba.  

Під час третьої фази Проект МРГ надаватиме підтримку обласним та місцевим органам влади щодо поширення кращих практик та досвіду із спільного планування та подальшого поширення підходу, орієнтованого на громаду, в Полтавській області. Діяльність Проекту МРГ буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з  розвитком малого аграрного бізнесу.

Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро).  Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні.

 

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73