IMG 1968 1

У Івано-Франківській області на офіційному рівні була успішно представлена Третя фаза спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ). Презентація відбулася 8 жовтня 2014 р. під час регіонального семінару за участі голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Гончарука Олега Романовича, голови Івано-Франківської обласної ради Скрипничука Василя Михайловича, Міжнародного менеджера  Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Джейсінгха Саха, Спеціаліста з моніторингу та зв’язків з громадськістю Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Світлани Слабінської, керівників районних державних адміністрацій та рад, а також керівників міських IMG 1976 2та сільських рад 

Під час представлення Третьої фази Проекту МРГ було підписано Угоду про партнерство між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною радою та Програмою розвитку ООН. «Сьогодні будь-яка робота направлена на зменшення енергозатрат у виробництві чи економію тепла у побуті є особливо важливою. Підтримка мікропроектів ОСББ та соціальних об’єктів з енегоефективності, яка впроваджуватиметься в населених пунктах області в рамках Програми, буде серед тих конкретних дій, котрі зможе побачити кожен житель Прикарпаття», - наголосив у вступному слові голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук.

На регіональному семінарі було представлено План дій щодо впровадження Проекту в області. Під час представлення було також оголошено про початок конкурсного відбору районів на участь у проекті. Наразі райони матимуть змогу подати заявки на участь у Проекті. Після цього конкурсна комісія визначить 8 районів-переможців, що братимуть участь у Третій фазі Проекту.  Форму заявок можна завантажити за посиланням: http://www.cba.org.ua/three/ua/news/announcements/2616-application-form-for-rayons-for-partnership-with-cba.

Під час третьої фази Проекту буде надано підтримку місцевим органам влади щодо поширення кращих практик та досвіду із спільного планування та подальшого поширення підходу, орієнтованого на громаду у Івано-Франківській області. Діяльність Проекту буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури у таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання, розвиток малого аграрного бізнесу. Проект надаватиме підтримку Уряду України у впровадженні реформ з децентралізації та поширенні інноваційних підходів щодо спільного планування та сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через центри управління знаннями та впровадження курсу в навчальні програми двадцяти університетів.

Нагадуємо, що процес впровадження першої фази Проекту МРГ в Івано-Франківській області розпочався в лютому 2008 року. Згодом в Івано-Франківській області успішно розпочалася друга фаза Проекту в липні 2011 року. Протягом двох фаз Проекту МРГ усього 125988 чоловіків, жінок та дітей Прикарпаття покращили умови свого життя через реалізацію мікропроектів щодо відновлення 28 дитячих садків та 67 шкіл, 16 медичних пунктів, 2 проекти - доступу до якісної води, 5 - охорони довкілля, 14 - енергозберігаючого вуличного освітлення.  Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів..

Основною метою впровадження Третьої фази Проекту МРГ є те, що місцеві громади та місцева влада будуть готові до повномасштабного впровадження підходу до розвитку, орієнтованого на громаду.

Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро).  Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73