DSC 0085-007

Третя фаза спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) була успішно представлена сьогодні в Миколаївській області за участі представників обласних та місцевих органів влади, громадського та приватного секторів та медіа. Під час заходу обговорювались перспективи подальшої співпраці щодо сприяння впровадженню місцевих ініціатив задля сталого розвитку та покращення умов життя людей в Миколаївській області.DSC07320r

На відкритті третьої фази були присутні Оксана Реміга, Старший програмний менеджер Програми розвитку ООН в Україні, Олена Рудич, Спеціаліст з розвитку громад Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков, голова Миколаївської обласної ради Тарас Кремінь, керівники районних державних адміністрацій та рад, а також керівники міських та сільських рад

«Проект допомагає нам ставати сильнішими, здобувати енергетичну свободу та допомагає нашим громадам бути максимально дієвими та ефективними у впровадженні власних ініціатив. У зв’язку з програмою, націленою на децентралізацію, органам місцевого самоврядування надаватиметься перевага в органах і системі управління. Мені дуже приємно, що саме громади, а не влада будуть стояти у витоках оновлення життєдіяльності населених пунктів. Сподіваюсь, що третя фаза Проекту стане добрим початком благородних справ в ім’я наших громад», зазначив під час свого вітального слова голова обласної ради Тарас Кремінь.

Діяльність ПроDSC 0063-007екту МРГ буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з  розвитком малого аграрного бізнесу. Під час третьої фази Проект МРГ сприятиме поширенню кращих практик та досвіду із спільного планування та подальшого поширення підходу, орієнтованого на громаду, в Миколаївській області. Проект надаватиме підтримку Уряду України у впровадженні реформ з децентралізації та поширенні інноваційних підходів щодо спільного планування та сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через центри управління знаннями та впровадження курсу в навчальні програми двадцяти університетів.

Процес впровадження першої фази Проекту МРГ в Миколаївській області розпочався в жовтні 2008 року. Згодом  в Миколаївській області успішно розпочалася друга фаза Проекту в червні 2011 року.  Протягом двох фаз Проекту МРГ усього  82717 чоловіків, жінок та дітей Миколаївській області покращили умови свого життя через реалізацію 111 мікропроектів щодо відновлення 63 дитячих садків та шкіл, 7 медичних пунктів, 28  доступу до якісної води,  4 енергозберігаючого вуличного освітлення, 6 з економічного розвитку (СОК).  Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.

Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро).  Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні.

 

 

 

 

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73