Компонент з управління знаннями МРГ спрямований на документування, систематизацію та поширення досвіду отриманого у сфері місцевого сталого розвитку, орієнтованого на громаду. Ця мета досягається за рахунок центру управління знаннями та розробки навчальних програм спеціальних курсів у вищих навчальних закладах.

  • Нарощення потенціалу Української асоціації районних та обласних  рад, як основного організатора та лобіста розвитку, орієнтованого на громаду.
  • Партнерство з Українською асоціації районних та обласних  рад (УАРОР) підтвердило свою ефективність у просуванні розвитку, орієнтованого на громаду. Центр управління знаннями, створений спільно з УАРОР у проекті МРГ-ІІ, є визнаним практичним засобом для обміну знаннями між громадами, органами місцевої влади та експертами. Він також використовується в якості платформи для інтенсивного діалогу щодо існуючих проблем та напряму майбутніх дій у процесі реформи самоврядування.

  • Розбудова партнерських відносин з університетами для впровадження принципів, спрямованих на розвиток громади, у систему вищої освіти.
  • Протягом МРГ-І і МРГ-ІІ особлива увага приділялася встановленню партнерських відносин з місцевими вищими навчальними закладами. Таким чином, 10 університетів у 9 областях України включили курс «Сталий розвиток суспільства» у свій навчальний план. Курс було створено з урахуванням вектору ПРООН, де основну увагу було звернено на принцип соціальної мобілізації. Розширення взаємодії з навчальними закладами  забезпечить стійкість результатів проекту і після його завершення.

    МРГ в соціальних мережах

    Наші контакти

    Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
    Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73