Сільські домогосподарства України стикаються з нестачею можливостей по працевлаштуванню та низьким рівнем доходу, в основному, через менше реальне виробництво порівняно з потенційними можливостями, вищими виробничими витратами і нижчими доходами від реалізації продукції. Вирішення проблеми можливе шляхом покращення технології виробництва та обробки продуктів, посилення позицій на ринку за допомогою збільшення масштабів закупівель сировини та продажу готової продукції. На жаль, сільські домогосподарства поодинці не можуть впливати на ринок через свій маленький розмір в порівнянні з місцевою аграрною економікою.  Досвід показує, що сільські домогосподарства можуть покращити  своє положення за допомогу колективних дій. Разом вони можуть стати важливим гравцем у місцевій економіці. Для цього їм необхідно дізнатися про ринкові механізми та навчитися їх спільно використовувати на власну користь. Компонент з економічного розвитку сільських територій (ЕРСТ) Проекту МРГ-ІІІ спрямований на вирішення цих питань.

Компонент з економічного розвитку сільських територій (ЕРСТ) проекту МРГ-ІІІ стимулює неприбуткові багатофункціональні сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи (СОКи) створення робочих місць та можливістю заробітку у сільській місцевості. Він орієнтований на малодоходні домогосподарства та допомагає їм об’єднатися в СОКи та збільшити сукупний дохід від місцевих продуктів шляхом ефективного виробництва, пакування та спільного маркетингу.

Метою Проекту МРГ є сприяння розвитку малого бізнесу у сільських територіях задля підвищення рівня зайнятості та можливостей для отримання доходу. У зв’язку з цим, він має на меті посилення потужності малоприбуткових сільських господарств, надаючи їм можливість об’єднатися у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, згенерувати капітал, отримати необхідні навички та виконувати такі види діяльності як виробництво, обробка, маркетинг та надання супутніх послуг.

Для досягнення цієї мети, Проект МРГ ініціював пілотування власної моделі співробітництва в рамках компоненту з економічного розвитку сільських територій МРГ-3.

Підтримка МРГ включає в себе навчання та консультації, розвиток інституційного потенціалу та надання мікрогрантів, в основі яких лежить співфінансування та розподіл витрат між кооперативами та місцевою/обласною владою. Досвід пілотування та його результати для їх подальшого використання буде представлено у Звітах проекту.

 

МРГ в соціальних мережах

Наші контакти

Адреса: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 704-708
Тел.: +38 (044) 253 59 75, Fax: +38 (044) 253 59 73